torstai 25. joulukuuta 2008

Musta pukki

Ho-ho-ho

Poliisi on tänäkin jouluna kirjannut sarjan outoja asuntomurtoja. Jotain on syöty ja juotu, mutta mitään ei ole sen kummemmin viety, päin vastoin. Varas on jopa unohtanut paikalle lahjasäkkinsä, jonka sisällön talon väki on salaa pistänyt surutta omiin liiveihinsä. Paikalta on nähty poistuvan nokisen, ilmeisesti itsensä satuttaneen, ho-ho-ho voivotelleen hahmon.

Tyhmät amerikkalaiset kyllä tietävät, että Joulupukki on musta ja nainen, ja että se asuu Pohjoisnavalla, mutta eivät ne tiedä mikä tai missä sellainen napa oikein on. Ilmastomuutoksen myötä maapallon pohjoisimmalle paikalle pääsee varmaan pian vaikka soutuveneellä tutustumaan tähän ihmeeseen, joka pyörii maan akselin merkkinä siellä omaa 3-15 metrin läpimittaista ympyräänsä.

Vielä levottomampi on sen serkku, magneettinen pohjoisnapa, joka sijaitsee tuhannen kilometrin päässä Kanadan arktisilla alueilla 81 N 109 W ja liikkuu noin 40 km vuodessa pohjoisen suuntaan.

Niinpä Joulupukki ihan oikeesti asustaakin Korvatunturilla Savukosken kunnassa Suomessa. Vaan ei ole helppoa sielläkään, kun esim, edellisvuonna rajavartiolaitos meinasi estää ukon liikkellelähdön poroineen, lahjoineen kaikkineen. Kansainvälinen tulli- ja rajaselkkaus siitä meinasi seurata, sillä 483 metrin korkuisen kolmehuippuisen tunturin keskimmäisen huipun kautta sattuu kulkemaan raja EU-Suomen ja Venäjän välillä. Putinia ja synttäreitään juuri 24.12. viettävää Tarjaa siinä silloin apuun tarvittiin. Halasivat.


Onnitteluin
Turussa 25-12-2008
Simo Tuomola

Ei kommentteja: