tiistai 12. heinäkuuta 2011

st peter line

Itämerellä voi pian risteillä ympyrää

Tiistai 12.7.2011 klo 15.47

Venäläisvarustamo avaa uuden reitin

Venäläinen varustamo St. Peter Line avaa elokuussa pohjoiselle Itämerelle uudentyyppisen risteilyreitin. Yhtiön matkustajalautta Princess Anastasian reitti kulkee viiden Itämeren kaupungin kautta neljässä maassa.

Yhtiön varapääjohtaja Peter Iiskola luonnehtii risteilyä uudeksi muodoksi tavallisen kahden kaupungin risteilyn ja pitkän meriristeilyn väliltä.

Viiden kaupungin risteily lähtee Pietarista torstaina. Helsingistä laivaan noustaan perjantaina aamulla. Seuraavana on pikapysähdys Maarianhaminassa. Lauantaina Tukholmaan ehtii koko päiväksi, ja sunnuntaina on usean tunnin vierailutauko Tallinnassa.

Anastasia palaa Pietariin maanantaina. Ennen seuraavaa viiden kaupungin risteilyä laiva tekee meno-paluumatkan Tukholmaan.

Helsinkiin palaajien ei tarvitse välttämättä odottaa Anastasian torstain lähtöä Pietarissa, vaan he voivat lähteä Helsinkiin keskiviikkona esimerkiksi saman yhtiön Pietari-Helsinki-väliä ajavalla Princess Marialla. Hotelliöitä Pietarissa siis tulee tavallisimmin kaksi tai kolme.

Risteilymatkustajilla on oikeus 72 tunnin viisumivapaaseen oleskeluun Pietarissa.

Peter Iiskola kertoo, että yhtiön hankkima matkustajalautta Princess Anastasia tekee paluun Itämerellä. Alus aloitti merenkynnön 80-luvun lopulla Olympia-nimellä Helsinki-Tukholma-reitillä. Viimeiset 15 vuotta se on uurastanut englantilaisen Portsmouthin ja espanjalaisen Bilbaon väliä. Anastasiaan mahtuu 2 500 matkustajaa.

Rahtikuljetukset vauhtiin

St. Peter Line myös aloittaa elo-syyskuussa rahtikuljetukset. Anastasia kuljettaa rahtia heti elokuusta, Marialla avaus on syyskuun puolivälissä.

Iiskola selvittää, että yhtiö on aiemmin hakenut tuloksetta jälleenrahtauslupaa. Nyt lupa tuli laajempana lupana rahtaukseen. Jälleenrahtaus on kuitenkin ensisijainen kohde. Tarkoituksena on jatkaa merikyytiä muiden laivojen tuomille rekoille ja puoliperävaunuille.

Rekkaliikenteen vuoksi St. Peter Line vaihtaa Helsingissä Eteläsataman Makasiiniterminaalista hieman syrjäisempään Länsiterminaaliin. Muutto on syksymmällä, kun tilat Länsiterminaalissa saadaan kuntoon.

STT

Ei kommentteja: