maanantai 29. syyskuuta 2008

Turku-teesit, osa I

Nyt käytävissä kunnallisvaaleissa valitaan ne päättäjät, jotka vastaavat Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 onnistumisesta. Uusi valtuusto, kaupunginhallitus ja uudet lautakunnat ovat siis paljon vartijoina. Ja uusia niiden pitääkin olla, sillä vahoilla staroilla ei juuri ole näyttöä näillä markkinoilla.

Turussa annetaan käyttötalouden menoista kulttuuriin 2,8%, kun vastaava luku esim. Porissa on 5,6%, Lahdessa 4,3% ja Tampereella 4,2%. Turun nykyiseen toimintaan nähden tarvitaan siis aivan eri luokan panostusta kulttuuriin ja kulttuurilautakunnan vastuualueeseen, johon kuuluu teatterin, musiikin, kirjallisuuden ja kuvataiteiden lisäksi myös museotoimi, joka ylläpitää mm. Turun linnaa, Käsityöläismuseota, Kuralan Kylämäkeä ja Apteekkimuseota.

Vuoden 2011 säätiön lisäksi tarvitaan koko kulttuurihallinnon kenttään uusia tekijöitä ja uusia ideoita. Turulle tuo vuosi on oma Olympialuokan tapahtuma ja siihen on valmistauduttava sen mukaisesti. Vaaleissa on siis tosi paljosta kyse, koko Turun maineesta. Tietoni mukaan liike-elämältäkin on tulossa oma joululahjansa, joka valmistuisi kulttuurivuoteen 2011 mennessä. Jos oikein arvaan, sieltä tulee nyt lahjana rahoitus uudelle kevyenliikenteen Pennisillalle. Hyvä niin.


Turussa 29-09-08
Simo88 Tuomola

Ei kommentteja: