torstai 8. lokakuuta 2009

Kuuta päin

Varmasti moni teistä on jo lukenut avaruusmaailmaa kuohuttaneesta löydöksestä. Kuusta on siis löydetty vettä. Ei kuitenkaan mitään meriä tai järviä. Vain vesimolekyylejä. NASA on päättänyt tutkia asiaa tarkemmin. Tämän vuoksi huomenna, perjantaina 9.10.2009 kuun etelänavalla sijaitsevaan kraateriin törmäytetään luotaimen raketti ja melkein heti perään itse luotain.

Raketti ja luotain törmäävät kuuhun noin 9000km/h nopeudella ja tuloksena uskotaan olevan lähes 10 kilometrin korkuinen pamaus. Tämän pamauksen sisältöä analysoimalla tutkijat voivat saada selvyyden veden olemassaolosta. Tutkijat saavat vain tunti törmäyksen jälkeen tiedon siitä että, löytyikö pamauksesta vettä vai ei.

Huomenna aamulla LCROSS-luotain ja sen tyhjä raketti irtaantuvat toisistaan. Tämän jälkeen klo 13:31 raketti törmää kuun pintaan ja LCROSS-luotain kuvaa tapahtumaa tulemalla itse perässä. Asiasta kiinnostuneet voivat katsella tapahtumaa livenä NASA:n sivuilla. Harrastelijat saattavat pystyä katsomaan tätä törmäystä ainakin jossain päin maapalloa.



1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

kuha ei mee kuu rikki!