sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Venuksen syntymä

Tänään 17- 05 tulee kuluneeksi tasavuosia mm. Kyllikki Saaren murhasta 1953, sekä Sandro Botticellin 1510 ja Otto Wille Kuusisen 1964 kuolemasta. Siis Jallua, Minttua ja Vodkaa! Siitä se Reijo Mäen drinkkiluomus "Kyllikki Saaren suohauta" syntyy. Kippis kolmikolle!

Venuksen syntymä ja Kevät taitavat olla firenzeläisen varhaisrenessanssin mestarin Sandro Botticellin tunnetuimmat työt hänen yhdistäessään upeasti kristillistä ja pakanallista kuvastoa. Ja on kai turha muistuttaa, että Firenze on Turun ystävyyskaupunki Italiassa. Sinne siis mintusta nauttimaan!

Mutta kukas suomalainen onkaan ainoana haudattu Kremlin muuriin. Juu! Stalinin kaveri Otto Wille Kuusinen, Terijoen hallituksen pää- ja ulkoministeri, joka kuoli maksasyöpään Moskovassa 17-5-1964. Vodkaa, vodkaa. Jaa että mitenkäs Otto liittyy Turkuun. Hänen Suomen kansantasavaltansa olisi sekin vuokrannut Suomesta laivastotukikohdan Neuvostoliitolle. Myöhemmin Porkkalan myötä Mannerheim meinasi siirtää pääkaupunkioikeudet takaisin Turkuun kun Helsinki oli liian lähellä sotilastukikohtaa.

Sillai siis, eli myös Otto ansaitsisi oman elokuvansa.


Kunniaa kaatuneille
Turussa 17-05-2009
Simo Tuomola