keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Kuolema! Kuolema!

Eläköön Obama!

Entinen presidentti on hirtettävä rikoksista ihmisyyttä vastaan. Näin kaikui tuomio Saddam Husseinille tällä päivämäärällä 5-11-2006 ja valmista tuli 30.12.2006.

Amerikassa Barak tarttuu 20.1.2009 vallan kahvaan suurin toivein, mutta kuka olikaan se USA:n historian ensimmäinen kolmannelle virkakaudelle valittu presidentti, demokraatti hänkin. Ja valinnan päivämäärä oli 5-11-1940. Franklin D.Roosevelt siis.

"Kun ihmisiä ei syödä, on niitä turha teurastaa", totesi aikoinaan Jonathan Swift. Tuo oli mottona myös suomalaisella pasifistilla Arndt Juho Pekurisella, joka teloitettiin Vienan korvessa Suomussalmen rintamalla 5-11-1941.

Hän kieltäytyi väkivallasta sen kaikissa muodoissa ja oli valmis vain siviilipalvelukseen. Kun Suomen ensimmäinen siviilipalveluslaki säädettiin 1931, se tunnettiin nimellä Lex Pekurinen, mutta se oli voimassa vain rauhan aikana. Talvisodan puhjettua mies pistettiin Turun lääninvankilaan ja jatkosota vei hänet etulinjaan teloitetettavaksi. Päästiinpähän kerralla eroon kiusallisesta rauhanliikkeen keulakuvasta.

Tapaus huomattiin ulkomaillakin ja vetoomuksen Pekurisen puolesta allekirjoitti 60 Britannian parlamentin jäsentä ja mm. sellaiset henkilöt kuin H.G.Wells, Albert Einstein ja Henri Barbusse.


Kuolemalla kuoleman voitti ...
Turussa 5-11-08
Simo Tuomola

Ei kommentteja: