keskiviikko 19. marraskuuta 2008

PARKU TULEE

PARKU TULEE lukee tämän päivän kohdalla monen turkulaisen Facebookissa muistutuksena siitä, ettei kaikki ole hyvin suunnattaessa kohden Turun kulttuuripääkaupunkivuotta 2011.

Tunnus 20/11 on kuin pedon luku 666, kun katsoo mitä ihmettä Turku palaa -juhlavuoden virallinen taho, Turun kaupungin oma 2011-paskasäätiö oikein puuhailee asian eteen miljoonabudjetteineen. Monen mielestä vain jotain eliittijuttuja ja katkeruus on sitä suurempi, kun tiedetään miten huonosti Turku on kulttuurisaran asiansa ruohonjuuritasolla hoitanut. Liian usein otsikoissa paukkuvat kulttuurivihamielisyyteen viittaavat teot, eikä vika ole otsikoissa, vaan teoissa ja tekemättä jättämisissä.

Mitäpä säätiö on tähän mennessä tehnyt, kuin jakanut projektirahaa kaupungin omille laitoksille ja säätiön hallintoa lähellä oleville piireille, sekä matkaillut maailmalla juhlistamassa toimintaansa. Paskasäätiöltä ei ole lupa odottaa mitään. Jos haluaa, niin itse on tehtävä.

Joukkoliikkeissä ei aina ole syytä olla mukana, mutta nyt on, kunhan vaan katsot kenen joukoissa seisot, kenen lippua kannat. Turun lippua on aina syytä suojella sen uhkaajilta ja väärinkäyttäjiltä. Mutta pian on itkut itketty ja tulee oman näytön paikka.


Abo - Suomen metropoli
Turussa 20-11-2008
Simo Tuomola

Ei kommentteja: