maanantai 13. lokakuuta 2008

Manifesti

Näitä vaaleja ei ole vielä käyty, kansa ei ole sitä punaista viivaansa vielä piirtänyt. Punainen Turku on siis edelleen varteenotettava mahdollisuus lupasivatpa tarkoitushakuiset ja äänestystulosta ohjaavat gallupit mitä tahansa.

67 valtuustopaikan jaossa voivat sdp, vihreät ja vasemmistoliitto todellakin saavuttaa yhdessä esim. 36 - 40 paikan enemmistöaseman ja olla siten varteenotettava punavihreä vaihtoehto päätettäessä vaalien jälkeisen Turun valtakuvioista. Jos kansa on tyytyväinen nykyiseen menoon, niin sitten nurinat pois.

Äänestäjät ovat joka tapauksessa paljon vartijoina, kun tulevan valtuuston haasteiksi on listattu mm. Turun 2011 kulttuuripääkaupunkihanke, kaupungin alijäämäinen talous, keskustan kehittäminen, kaavoitus, elinkeinoelämän edistäminen, kilpailu pätevistä kunnan työntekijöistä ja Turun maineen hallinta.

Hyvältä nykyinen meno ei missään tapauksessa näytä. Esim. kulttuuripuolella kaupunki tuntuu jatkuvasti vain munaavansa itsensä. Taiteilijoille ei saada järjestettyä heidän tarvitsemiaan työtiloja ja opetusministeriö aikoo pistää Turun seinää vastaan, kun sen kulttuurille osoittamat määrärahat on täällä käytetty kaupungin muiden menojen kattamiseen, niitä kun ei ole muka korvamerkitty juuri kulttuurille.

Aivan uskomatonta kaupungin maineen pilaamista juuri vuoden 2011 alla, eivätkä 2011 säätiön avustamat hankkeetkaan edusta muuta, kuin lisäbudjettia jo olemassaoleville rakenteille. Missä ovat ne kaivatut uudet päänavaukset, uudet ideat, yli kultuuripääkaupunkivuoden kestävät uudet hankkeet, joita niin kaivattiin.

Nyt tukea saivat jälleen kerran samat tutut tahot; teatterit, orkesterit ja muut, jotka jo tukea saavat muutenkin. Ja vielä varmemmin saivat, jos sattuivat kuulumaan säätiön valtuuskuntaan. Varmasti nämäkin hankkeet ovat tukensa ansainneet, ei siinä mitään, mutta säätiöltä oli kyllä lupa odottaa muutakin kuin matkailua maailmalla erilaisissa kekkereissä ja vanhojen kuvioiden ylläpitoa.

Nyt valittavalla valtuustolla on oma sanansa sanottavanaan kaupungin kulttuurivuoden 2011 menestyksekkäästä hoitamisesta. Siihen työhön tarvitaan nyt vain uusia tuulia ja vastuullisuutta.


Kuulostiko manifestilta, niin pitikin
"Aave kummittelee Euroopassa ..."

Turussa 14-10-2008
Simo Tuomola

Ei kommentteja: