sunnuntai 19. lokakuuta 2008

Niceman

Synttärisankari Kovalainen siellä juuri nousi hetkeksi aikaa kärkeen, iloitsee formulaselostaja Suomussalmen suuren pojan menoa Shanghain osakilvassa Kiinassa. Tänään 19-10 27 v. täyttävä Heikki tunnetaan myös lempinimellä Niceman, kun Iceman on suotu Kimille.

Johtopaikalta varikkopysähdyksen vuoksi putoaa kahdeksanneksi ....

Mutta kuka olikaan se ensimmäinen suomalainen formulakuljettaja ja vielä Turusta. Mies ajoi kaikkiaan 6 kilpailua, joista ensimmäinen oli Belgian GP vuonna 1974. Siis Leo Kinnunen, entäs sitten se toinen, ei niin helppo sekään. Mies ajoi 2 kilpaa vuonna 1977. Siis Mikko Kozarowitzky.

Muut ovatkin sitten jo helpompia; Kovalainen, Keke 1 MM, Kimi 1 MM, Mika Häkkinen 2 MM, Mika Salo, JJ Lehto. Siinäkös ne oli, ja lisänä vielä se yksi suomensaksalainen puolikas.

Heikki Kovalainen viidentenä ... Hamilton, Räikkönen, Massa ...

Heikiltä on rengas mennyt rikki ... oikea eturengas on tyhjä ja sieltä pitää nyt nilkuttaa varikolle ...

Heikki on nyt pudonnut sijalle 11, mutta pakko on taistella edes merkkimestaruuden pisteistä ...

Räikkönen tulee antamaan tietä Massalle .... Näin MM-taistelu pidetään yllä vielä Brasiliassa Massan kotiradalla ...

Ja Massa menee ohitse, näin kaunista se on ... erityisen nöyryyttävää Kimi Räikköselle ...

Täältä tulee Heikki Kovalainen jälleen varikolle ja kurvaa sisään, hän keskeyttää. Heikki joutuu käyttämään tätä samaa moottoria kahden viikon kuluttua vielä Brasilian Sao Paolossa ...

Heikki oli kilpailussa 15. paikalla ...

Hamilton, Massa, Räikkönen. Hamilton johtaa Massaa nyt 7 pistettä MM-kilvassa ja hänelle riittää Brasiliassa 5. sija, vaikka Massa siellä voittaisikin.


Livebloggailua siis
Turussa 19-10-08
Simo Tuomola

Ei kommentteja: