lauantai 25. lokakuuta 2008

Ratkaisun päivä

Tänään on se suuri päivä, jolloin Turussa ratkaistaan, kuka sitä valtikkaa lopulta käsissään pitää ja kuka jää kakkoseksi. Se on pienestä kiinni ja tässä vaiheessa on tärkeää yleisön aktiivisuus ja kannustus sateesta ja tuiskusta huolimatta.

Niillekin, jotka eivät ole jaloillaan kannustamassa suosikkejaan menestykseen, on Turussa tänään kyse tosi paljosta. Kaikista ennakkoveikkauksista huolimatta, varmaa näet jo nyt on, että valtaan nousee uusi porukka, haluttiin sitä Turussa tai ei. Osalle se on tietoisen katkera valinta.

Joka tapauksessa tilanteen kehittymistä eri paikkakunnilla tullaan seuraamaan suorana televisiosta, joten homma pysyy niin kotona kuin kentälläkin loppuun saakka kutkuttavana. Keli on tietenkin kaikille tasapuolisesti sama, joten pitkälti on kyse siitä miten hyvin se tarvittava pohjatyö on tehty.

Kentän kunnon ja sadekestävyyden lisäksi tärkeään rooliin on nousemassa myös luku 8. Inter on jo tällä kaudella pöllyttänyt paikallisvastustajansa TPS:n yhteismaalein 8-0 ja johtaa pahinta mestaruuden uhkaajaansa Honkaa 8 maalilla eli jos joukkueet tämän päivän jälkeen päätyvät tasapisteisiin, ratkeaa mestaruus maalierolla. Uusintapeliä ei pelata. Jännää on myös nähdä, alkaako Interin yleisöennätys tämän päivän jälkeen lukemalla 88. Nythän yleisöennätys on 8479 FC Lahtea vastaan, mutta siltä näyttää, että tämän päivän ratkaisuottelu olisi haastavasta säästä huolimatta loppuunmyyty.

Veikkausliigan päätöskierros tänään klo 16: Inter - Jaro (suorana Turusta TV2:ssa), MIFK-Honka, VPS-TPS. Oli mestari sitten Inter tai Honka, on se uusi nimi mestarien luettelossa. Jos ja kun se on Inter, on kyseessä jo neljäs turkulainen mestari. TPS on kuitannut tittelin 8 kertaa, ÅIFK 3 ja Pyrkivä yhden kerran.


Pallo hukassa
Turussa 26-10-08
Simo Tuomola


Ei kommentteja: