perjantai 10. lokakuuta 2008

Suomibrändiä

Siellä sitä Suomibrändiä nyt juodaan täysin siemauksin kun BBC kertoo maailmalle suorana Helsingistä uutisia Martti Ahtisaaren vihdoinkin voittamasta Nobelin rauhanpalkinnosta. Ei tuohon Ollilat ja Stubit pysty. Hyvä me. Ja muistivat vielä mainita, että mies vei saunankin mennessään muutenkin kuumaan Etelä-Afrikkaan, jossa ihailemansa Nobel-mies Mandela asustaa.

Ahtisaarelle onkin viime aikoina oikein ropissut arvopalkintoja maailmalta, ja mies myöntääkin siinä taivaltavansa samalla tiellä Mandelan kanssa. Nyt kun täytin 70-vuotta, niille on tullut hoppu palkita minua kun vielä ehtivät. Ja työ jatkuu, vaikka itse joskus eläkkeelle jäisinkin.

Tämä oli nyt neljäs kerta kun suomalainen on omissa nimissään saanut Nobelin. Kirjailija Frans Emil Sillanpää 1939, rehukemisti A.I.Virtanen 1945 ja Ragnar Granit, joka muutti kyllä Ruotsiin 1940, mutta viihtyi aina kesänsä Korppoon mökillään. Hänelle myönnettiin lääketieteen Nobel 1967.

Murto-osia Nobelista on tullut Suomeen myös 1988, kun YK:n rauhanturvaajat saivat rauhanpalkinnon ja viime vuonna, kun Al Goren rinnalla palkittiin ilmastopaneeli IPCC, jossa vaikutti myös omalta osaltaan Suomen työryhmä.

Juhlajallulla mukana
Turussa 10-10-08
Simo Tuomola

Ei kommentteja: